afbeelding Galerie bij de Boeken

Galerie bij de Boeken: De expositieruimte

In de bijna veertig jaar van haar bestaan is de galerie langzamerhand uit haar jasje gegroeid. Daarom is het prettig om te kunnen melden dat de Galerie bij de Boeken inmiddels in haar nieuwe jasje zit. Samen met de bibliotheek zitten we in het cultuurcluster van de voormalige DRU.

Voormalige DRU

In Ulft zijn diverse hallen vrij gekomen door de verhuizing van de DRU. De DRU vooral bekend om haar gietwerk. (Wie kent niet de DRU-gashaarden?) De fabriekspanden zijn van enorme culturele waarde. Zo staan momenteel zeven panden op de nationale monumentenlijst als industrieel erfgoed.

Het portiersgebouw
Galerie bij de Boeken
Het portiersgebouw

De hoeveelheid en de grootte van de gebouwen zijn imponerend. Er is een groots plan opgezet. Alle belangrijke gebouwen daar krijgen een nieuwe bestemming die moet passen binnen het monumentale karakter. Het portiersgebouw is als eerste klaar gekomen, waardoor diverse culturele organisaties met de galerie daar inmiddels hun thuis hebben. Het gebouw wordt het centrum van bruisende activiteiten.

Cultuurcluster

Het portiersgebouw is het eerste grote complex, direct bij de poort van de voormalige fabriek. Het gebouw is omgedoopt in "DRU-Fabriek". Er gebeurt veel in dit gebouw. Zo vinden onder andere het theater en de bibliotheek er hun plek.


De galerie

Geheel centraal op de onderverdieping heeft de galerie haar fraaie expositieruimte. De galerie komt volledig tot haar recht in een zeer tot de verbeelding sprekend gebouw met een prachtige omgeving, gelegen aan het water en met daarom heen een rijkdom aan waardevolle panden.

In deze omgeving zal de galerie nog beter tot haar recht komen en heeft ze optimaal de ruimte gekregen om verder te groeien.


Website onderhoud: Groep Webdesign BW-Oost